Nieuws

Volledig vernieuwde Signcall-software nu beschikbaar

Vanaf vandaag is de nieuwe communicatiesoftware van Signcall beschikbaar. Deze software is speciaal ontworpen voor doven en slechthorenden om te communiceren met spraak, tekst en beeld. De totaal vernieuwde Signcall-software is sneller, gebruiksvriendelijker en betrouwbaarder dan voorheen en is beschikbaar voor computer, tablet en smartphone.

Het gebruik van Signcall heeft het afgelopen jaar een spectaculaire groei doorgemaakt. Daarbij hebben vele betrokken dove en slechthorende gebruikers aanbevelingen gedaan die verwerkt zijn in een geheel nieuwe versie van onze software. De update bevat verbeteringen en een aantal nieuwe functies. Bovendien zijn de nieuwe apps sneller, gebruikersvriendelijker en betrouwbaarder.

Veel verbeteringen
Een belangrijke verbetering is de consistentie: de nieuwe software ziet er voor ieder besturingssysteem en op ieder apparaat hetzelfde uit. Hierdoor is de software eenvoudiger te begrijpen en makkelijker te bedienen. Daarnaast zijn er nieuwe functies zoals de mogelijkheid van (video-)voicemailberichten, en heb je altijd de beschikking over dezelfde contactenlijst.

Download de nieuwe software
De nieuwe software is te downloaden voor de computer (Windows) en Android (smartphone en tablet)en iOS (iPhones en iPads). Lees hier hoe je de software kunt installeren.

Wat kun je zoal met Signcall?
De software van Signcall is speciaal ontwikkeld voor mensen met een auditieve beperking. Mensen die gebruikmaken van Signcall kunnen onderling gratis met elkaar bellen met spraak, tekst en beeld. Daardoor is het ook mogelijk om sommige dingen te typen, spraak af te zien en gebaren te gebruiken. Bellen kan via computers, smartphones en tablets.

Met Signcall kun je niet alleen onderling bellen, maar ook gebruikmaken van verschillende diensten, zoals tekstbellen met alarmnummer 112, bellen met horenden via KPN Teletolk en het inzetten van een tolk op afstand via Tolkmatch Direct.

Tekstbellen met alarmnummer 112
Met Signcall kun je direct tekstbellen met het alarmnummer 112. Bij een levensbedreigende situatie of wanneer je getuige bent van een misdrijf, bel je het alarmnummer 112. Via de contactenlijst in de Signcall-software kun je direct contact leggen met een medewerker van 112. Je kunt zelf spreken of typen. De 112-centralist antwoordt altijd door te typen. De centralist blijft met je aan de lijn en regelt in overleg met de meldkamer in de regio dat de hulpdiensten naar de juiste plek worden gestuurd. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Bellen met horenden via KPN Teletolk
Wil je een afspraak maken met je huisarts? De Belastingdienst bellen? Of een reservering maken in je favoriete restaurant? Via de tekst- en beeldbemiddelingsdienst KPN Teletolk kun je bellen naar alle horenden. Bij de tekstbemiddelingsdienst worden de gesproken woorden omgezet in tekst. Bij de beeldbemiddelingsdienst zitten tolken gebarentaal klaar om de gesproken taal om te zetten naar gebarentaal, en andersom. De beeldbemiddeling wordt verzorgd door geregistreerde tolken gebarentaal.

De tekstbemiddeling is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar geopend. De beeldbemiddeling is op werkdagen van 7.00 tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 16.00 uur beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van KPN Teletolk.

Een tolk op afstand via Tolkmatch Direct
Met de software van Signcall heb je de mogelijkheid om direct een tolk op afstand in te zetten. Ideaal voor korte, onverwachte situaties waarbij het niet lukt om nog op tijd een tolk te regelen. Bijvoorbeeld bij een onverwacht bezoek aan de huisarts, een onverwacht overleg met een collega of als je in een winkel de medewerker niet begrijpt. Met Signcall kun je via Tolkmatch Direct - zonder afspraak - een gebarentolk inzetten via je computer, smartphone of tablet. Kijk op de website van Tolknet voor meer informatie over Tolkmatch Direct.

Vergoeding door zorgverzekeraar
Als je doof of slechthorend bent en moeite hebt met telefoneren of gebruik maakt van tolken, dan wordt de software van Signcall volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Zonder eigen risico of eigen bijdrage. Signcall heeft als enige organisatie een overeenkomst met alle zorgverzekeraars van Nederland. Heb je nog geen Signcall? Vraag dan nu de software aan.

« Terug naar Nieuws

Volledig vernieuwde Signcall-software nu beschikbaar