Tolkcontact tolk op afstand

Zou het niet handig zijn om altijd een gebarentolk in je achterzak te hebben? Met Tolkcontact tolk op afstand kan dat. Zonder afspraak kun je voor korte situaties een gebarentolk op afstand inzetten. Bij privésituaties, werksituaties en onderwijssituaties.

Met Signcall kun je gebruik maken van Tolkcontact tolk op afstand.

Aanvragen
Om gebruik te maken van Tolkcontact tolk op afstand zijn twee dingen nodig:

  • Signcall
  • Tolkuren: leefuren, werkuren en/of onderwijsuren (zonder tolkuren krijg je een factuur voor de tolkinzet)


Het inzetten van Tolkcontact tolk op afstand
Tolkcontact tolk op afstand is bedoeld voor korte tolksituaties van maximaal 20 minuten. Op werkdagen tussen 7.00 en 20.00 uur kun je zonder afspraak direct een Tolk Nederlandse Gebarentaal inzetten. In het weekend en op feestdagen kan dat van 10.00 tot 16.00 uur.

Hoe werkt het?
In Signcall vind je de knop met Tolkcontact tolk op afstand. Zodra je hierop klikt wordt Tolkcontact tolk op afstand geactiveerd en kom je in contact met een tolk op afstand. Het gaat hierbij om een tolk Nederlandse gebarentaal (of Nederlands ondersteund met gebaren).

Korte introductie
Neem even de tijd voor een korte introductie voordat je het gesprek begint. Denk hierbij aan een introductie, waar en met wie je bent en waarover het gesprek gaat. Maar controleer ook of de verbinding, het beeld en geluid goed zijn. Kunnen de tolk en je gesprekspartner elkaar goed verstaan? En is de verbinding goed? Na deze introductie kan het gesprek starten.

Kosten en vergoeding
Signcall wordt door je zorgverzekeraar vergoed.
Om te bellen gebruik je Wifi of mobiel internet. De kosten voor mobiel internet kun je vinden bij je provider.
Tolken op afstand worden vergoed met de tolkuren van je tolkvoorziening, of op factuur.

Kijk voor meer informatie op Tolkcontact.

 

Vraag nu Signcall aan!

Tolkcontact tolk op afstand